HVAD GØR VI FOR KLIMAET I VORES ARBEJDE?

17. maj 2024

At være bæredygtig er at tænke fremad, handle ansvarligt og turde gå forrest. Det arbejder blandt andre Jørgen og Mogens for her hos Silkeborg Forsyning.

I forsyningssektoren kan og skal vi gøre mere for at hjælpe vores kunder med at skabe en mere bæredygtig fremtid. 

Men det kræver, at vi først kigger på os selv. Mød to af vores dedikerede kollegaer og hør, hvordan de gør en positiv forskel for klimaet i deres arbejde. 

Hvad kan vi i Silkeborg lære af Holland? 

Bæredygtig forsyning er kerneopgaven for os. Vi ønsker at spille en central rolle i den grønne omstilling, og det kræver, at vi bliver klogere.

Derfor sendte vi i april 2024 tre medarbejdere fra vores genbrug og affalds-afdeling på studietur til Holland for at dykke ned i, hvordan Amsterdam kommune arbejder med cirkulær økonomi

Se videoen herunder, hvor Jørgen Bidstrup, fra vores genbrugsplads på Tandskov, forklarer, hvad han fik ud af turen. 

Læs mere om, hvordan vi genanvender silkeborggensernes affald.

Vi vil varme Silkeborg op med klimavenlig fjernvarme 

På rejsen mod en klimavenlig produktion af fjernvarme sidder Mogens Lyhne blandt andet ved roret. Han er projektchef for vores nye produktionsanlæg, som skal sørge for, at vi kommer væk fra brug af naturgas og over til at producere klimavenlig fjernvarme. En af de helt store og tunge satsninger for Silkeborg Forsyning i disse år. 

Kom med Mogens ud på byggepladsen i videoen herunder, og hør ham forklare, hvordan vi reducerer vores CO2-udledning fra fjernvarmeproduktionen med over 80% i 2025 sammenlignet med 2016.

Læs mere om vores vej til mere klimavenlig fjernvarme.

 

Mit arbejde er hamrende vigtigt

"For jeg sørger for, at vores affald ikke ender ude i naturen, men bliver genbrugt eller sorteret og sendt til genanvendelse."

Sådan lyder det fra Jørgen Bidstrup, som er afdelingsleder på Tandskov Genbrugsplads. 

Fundamentet for, at vi i Silkeborg Forsyning kan bidrage med at skabe et mere bæredygtigt samfund, er, at vores medarbejdere kan lide at gå på arbejde. Det skal give mening i både hjerte og hjerne. 

Hør Jørgen fortælle, hvordan han gør en forskel for klimaet i sit arbejde i videoen herunder.