NÆSTE SKRIDT MOD FJERNVARME TIL VOEL

07. oktober 2024

Med et ’ja’ til fjernvarme fra Resenbro og Skærbæk er forudsætningerne for fjernvarme til nabobyen Voel blevet bedre. Silkeborg Forsyning er nu ved at udarbejde et konkret projektforslag og søge om tilskud til projektet fra Fjernvarmepuljen.

Luftfoto af Voel Luftfoto af Voel

Den 14. august 2024 sluttede Silkeborg Forsynings fjernvarmekampagne i Resenbro og Skærbæk. Ved kampagneafslutningen havde 68 procent af varmegrundlaget i de to byer tilmeldt sig fjernvarme – og målet om en tilslutning på minimum 60 procent var nået. Silkeborg Forsyning er derfor gået videre med at realisere projektet.

Den store opbakning til fjernvarme i Resenbro og Skærbæk er ikke kun gode nyheder for borgerne i de to byer.

I nabobyen Voel er det også positivt, fordi fjernvarmeforsyning til byen nu kan ske fra Resenbro i stedet for fra den nordlige del af Silkeborg. Det betyder, at fjernvarmeledningen til Voel bliver væsentligt kortere og dermed billigere at anlægge.

Tilskud skal sikre attraktivt produkt

Siden Silkeborg Forsyning tilbage i 2022 regnede på økonomien med fjernvarme til Voel, er flere forudsætninger ændret.

Blandt andet kan Silkeborg Forsyning søge den nationale fjernvarmepulje om tilskud. Derfor er Silkeborg Forsyning nu i gang med at udarbejde et konkret projektforslag og en ansøgning til Fjernvarmepuljen. Forventningen er, at de er indsendt i slutningen af november med håbet om at få del i puljen for 2024, hvor der stadig er midler tilbage.

Med et tilskud fra Fjernvarmepuljen vil Silkeborg Forsyning kunne tilbyde et endnu mere attraktivt fjernvarmeprodukt med besparelser for borgerne i Voel.

Projektforslaget vil også vise, hvad tilslutningsprocenten skal nå op på, for at fjernvarmen kan komme til Voel. I de tidligere beregninger er minimumstilslutningen i Voel opgjort til 70 procent. Med de nye beregninger kan det tal ændre sig.

De nye beregninger – herunder konkrete priser og tilslutningsprocent – forventes at være klar i starten af 2025. Herefter planlægger Silkeborg Forsyning at igangsætte en tilmeldingskampagne med opstart i 2. kvartal af det nye år.