STORT FREMMØDE I VIRKLUND TIL INFORMATIONSMØDE OM FJERNVARME

13. november 2024

Der var i den grad gang i de gode snakke og den gode stemning, da næsten 500 Virklund-beboere mødte op til informationsmøde om fjernvarme torsdag den 7. november i Virklund Hallen. Silkeborg Forsyning takker for den store interesse og for de mange gode pointer og snakke.

Collage af billeder fra informationsmødet i Virklund Næsten 500 Virklund-beboere var mødt op i Virklund Hallen torsdag den 7. november for at få svar på, om de skal tilmelde deres hjem fjernvarmen.

Fra den 1. november 2024 har beboerne i Virklund kunnet tilmelde deres hjem fjernvarmen i forbindelse med det store fjernvarmeprojekt Silkeborg Syd.

Interessen for den kollektive, mere klimavenlige og konkurrencedygtige varmeforsyning har været stor, og det afspejlede fremmødet til informationsmødet i Virklund Hallen i den grad.

Flere så også med hjemmefra, da oplægget på informationsmødet også blev livestreamet. Du finder optagelsen fra informationsmødet lige her

 

Det spurgte Virklund-beboerne om

Efter oplægget havde Silkeborg Forsynings varmeeksperter travlt ved standende, hvor masser af vidende og spørgelystne Virklund-beboere ville høre nærmere om projektets kampagnetilbud, økonomi, udskiftning af eksisterende varmekilde og ikke mindst, hvordan fjernvarmen bliver produceret. 

Læs om de mest stillede spørgsmål og svar lige her:

 

Økonomi

Betalingen for tilslutning til fjernvarme finder først sted den dag, hvor fjernvarmen er installeret. Læs mere om de attraktive kampagnepriser for Virklund her - blandt andet om, hvordan du kommer på fjernvarmen for 0 kr. i startomkostninger.

I langt de fleste tilfælde viser Silkeborg Forsynings beregninger (afhængig af dagsprisen på gas), at fjernvarmen giver en sund driftsøkonomi, der betaler sig på den lange bane. Prøv selv vores varmeberegner på siden her.*

Skulle du mod forventning få et negativt resultat for din varmeøkonomi, så kontakt os endelig på fjernvarme@silkeborgforsyning.dk eller på telefon 8920 6400.

*Husk at indregne både dine faste og variable omkostninger samt afskrivninger på dit eksisterende varmeanlæg. 

Deltagere og varmeeksperter i gode snakke ved standene på informationsmødet Deltagere og varmeeksperter i gode snakke ved standene på informationsmødet

Anlæg og udskiftning af eksisterende varmekilde

Ja, det kan vi sagtens. Vi anbefaler, at du booker et gratis besøg af vores varme-eksperter, der kommer ud til dit hus på et tidspunkt, som passer dig.

Her kan I sammen snakke om, hvor på grunden stikledningen skal føres ind, hvordan vi genetablerer have og fliser, så alt er pænt som det var, da vi kom, og få svar på de øvrige spørgsmål, som du måtte have omkring fjernvarmen. 

Book dit gratis besøg af vores varme-eksperter på siden her. 

Ja, man kan sagtens udnytte de gode kampagnetilbud og få lagt stikledningen til fjernvarme ind i ens hus uden at skulle aftage varme. Der skal dog betales faste bidrag efter 6 måneder. 

Vi oplever, at flere med f.eks. varmepumper er interesserede i denne løsning, da de kan afskrive deres varmepumpe over længere tid, men stadig komme på fjernvarmen bagefter. 

Se satserne for de faste bidrag i vores prisliste for 2024 lige her (åbner i .pdf). 

Ambitionen fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet er, at der fra 2035 ikke længere skal være boliger i Danmark, der opvarmes af gasfyr.

Husk, at du på evida.dk kan søge tilskud til nedtagning af dit gasfyr fra Statens Afkoblingsordning, så længe puljen er åben. Læs mere om tilskuddet og ordningen her. 

Opstilling af et fjernvarmeanlæg i badeværelsesmiljø Opstilling af et fjernvarmeanlæg i badeværelsesmiljø

Klima og miljø

I dag bliver fjernvarmen produceret på vores solpark, vores røggaskøleanlæg samt på kraftvarmeværket, som er fyret med naturgas. Det sidste skal vi væk fra. Derfor åbner vi 2025 to store anlæg: et luft-til-vand varmepumpeanlæg og et biomasseanlæg, der kan omdanne vores organiske affald til varme.

Allerede i 2025 har vi nedbragt CO2-regnskabet for fjernvarmeproduktionen med over 80 procent sammenlignet med 2016. Ambitionen er, at vi inden 2030 skal have et CO2-regnskab, der næsten går i nul. 

Læs mere om vores vej mod en grønnere fjernvarme her.

Se eller gense oplægget fra informationsmødet

Dyk ned i oplægget fra informationsmødet i Virklund Hallen den 7. november 2024.

Hør om emnerne:

  • Projektet generelt (00:06)
  • Kampagnetilbud (13:00)
  • Økonomi (30:30)
  • Anlæg & teknik (38:50)
  • Afrunding på oplæg (48:35)